Binnenkort op
logo banner NG smal in hoogte:  
 - Mogelijkheid aan deze website te doneren
 - Veel moois in Ubbergen en Beek 
 - Het ontstaan van de Broerdijk   
 - Kerken in Lindenholt

Aldenhof

logo NG dubbel rood 2 non boldOp deze pagina staan de objecten in/aan de wijk Aldenhof in Nijmegen Dukenburg:   

Klik op het item wat u wilt zien voor directe toegang of scroll door alle artikelen van deze straat. Via het balletje met pijl rechts onderaan komt u hier weer terug (browsers in Windows).   

Klik hier om terug te gaan naar de pagina Nijmegen Dukenburg    

    

    

    


   
logo NG dubbel rood 2 non bold

   
   
Aldenhof

Aldenhof
Wijk van Nijmegen
Map - NL - Nijmegen - Wijk 07 Dukenburg - Buurt 35 Aldenhof.svg
Kerngegevens
Gemeente Nijmegen
Stadsdeel Dukenburg
Coördinaten 51°48'22,691"NB, 5°47'59,413"OL
Oppervlakte 43 ha  
Inwoners (2017) 2.385?
Overig
Postcode(s) 6537
Bord Welkom in Aldenhof.JPGWelkomstbord

Aldenhof is een wijk in de Dukenburg. Het is de oudste wijk van dat stadsdeel. De eerste paal voor het nieuwe stadsdeel Dukenburg is geslagen in Aldenhof op 22 april 1966 en de eerste huizen werden opgeleverd in februari 1967. De wijk ligt ten westen van de Van Apelterenweg tussen Meijhorst (noordkant), Malvert (oostkant), Weezenhof (zuidkant) en stadspark Staddijk (westkant).

   

Opbouw   


De wijk Aldenhof heeft een vierkant grondpatroon met een 'rondlopende' hoofdstraat waarop andere straten uitkomen. De wijk is een soort eiland omgeven door watergangen. Centraal in de wijk ligt een plantsoen met een vijver en een echt eilandje.

In Aldenhof staan ongeveer 1150 wooneenheden, zowel in de koop- als in de huursector. De wijk telt ongeveer 2700 inwoners. Bij de aanleg van de wijk werd gekozen voor een centrale wijkverwarming. Aan de ingang van de wijk kwam het ketelhuis te staan. Deze wijkverwarming gaf veel problemen, waardoor na enige jaren de wijkverwarming opgeheven werd. Het ketelhuis werd een kantoor. Na de eeuwwisseling is dit gebouw vernieuwd en vergroot, maar de schoorsteen is als gedenkteken behouden en markeert nog altijd de ingang van Aldenhof.

    

Voorzieningen   


Aldenhof bezit een basisschool (Open wijkschool) annex kleuterspeelzaal. Verder bevindt zich in Aldenhof een dépendance van cultureel centrum Lindenberg (Nijmegen), gevestigd in een voormalige basisschool. Sportfaciliteiten zoals hockey, korfbal, rugby, tennis, voetbal en een grote speeltuin vindt men in het aangrenzende stadspark Staddijk, evenals het jongerencentrum. Het sportfondsenbad en wijkcentrum Dukenburg annex dependance stadswinkel liggen op loopafstand in de wijk Meijhorst. Winkels vindt men op loopafstand in de buurtwinkelcentra van de aangrenzende wijken Meijhorst, Malvert en Weezenhof.


                                         Design details: Paul Marsman© logo banner NG smal in hoogte