Oranjesingel in objecten

 logo NG dubbel rood 2 non bold   
   
   
    

Oranjesingel   

Oranjesingel
Oranjesingel in 1995
Oranjesingel in 1995
Geografische informatie
Locatie       Nijmegen
Stadsdeel Centrum
Begin Keizer Karelplein
Eind St. Canisiussingel
Postcode 6511NJ - 6511NZ

De Oranjesingel is een weg in het stadscentrum van Nijmegen en loopt van Keizer Karelplein tot de kruising Hertogstraat en Prins Hendrikstraat en gaat daar over in de St. Canisiussingel richting de Waalbrug. De Oranjesingel maakt deel uit van de Provinciale weg 326 en is één van de drukste straten in Nijmegen. Op deze website is de Oranjesingel tevens een deel van de grens tussen de gebieden Centrum/Benedenstad en Oost. Op beide gebiedspagina's komen verwijzingen naar deze pagina voor. Voor de Oranjesingel in Centrum klik hier en voor Oost klik hier.

De naam verwijst naar het voormalige Oranje Bolwerk dat bij de Molenstraat gelegen was. Aan de Oranjesingel liggen vele Rijks- en gemeentelijke monumenten. De weg is uitgevoerd als twee-keer-tweebaansweg zonder middenberm met aan beide zijden een ventweg.

De Oranjesingel maakt deel uit van de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse. Deelnemers lopen vanuit het zuiden over de Sint Annastraat naar het Keizer Karelplein en daarna naar het oosten via de Oranjesingel en de Prins Bernhardstraat naar de Wedren, het start- en finishterrein. 


Klik hier om terug te gaan naar Nijmegen objecten.      

Afbeeldingen   


Klik hier om naar Nijmegen Objecten terug te gaan.   

   

   

   

                                         Design details: Paul Marsman© logo banner NG smal in hoogte