Binnenkort op
logo banner NG smal in hoogte:  
 - Mogelijkheid aan deze website te doneren
 - Veel moois in Ubbergen en Beek 
 - Het ontstaan van de Broerdijk   
 - Kerken in Lindenholt

Malvert

logo NG dubbel rood 2 non boldOp deze pagina staan de objecten in/aan Malvert in Nijmegen Dukenburg:   

  • De wijk Malvert   
    EN:
  • Momenteel nog geen verdere artikelen voor Malvert

Klik op het item wat u wilt zien voor directe toegang of scroll door alle artikelen van deze straat. Via het balletje met pijl rechts onderaan komt u hier weer terug (browsers in Windows).   

Klik hier om terug te gaan naar de pagina Nijmegen Dukenburg  


 

   

   

   


   
logo NG dubbel rood 2 non bold

   
   
Malvert

Malvert
Wijk van Nijmegen
Map - NL - Nijmegen - Malvert.PNG
Kerngegevens
Gemeente Nijmegen
Stadsdeel Dukenburg
Coördinaten 51°48'32"NB, 5°48'29"OL
Oppervlakte 51 ha  
Inwoners 2856
Overig
Postcode(s) 6538
Toegangsbord

Malvert is een wijk in het stadsdeel Dukenburg. Malvert ligt in het zuidoosten van Dukenburg en wordt omgeven door het Maas-Waalkanaal, de Van Boetbergweg (aangrenzende wijk Weezenhof), de Van Apelterenweg (aangrenzende wijken Aldenhof en Meijhorst) en de wijk Lankforst.

Bebouwing   

Malvert bestaat voornamelijk uit huurwoningen, laagbouw en flats. Verder bevindt zich in de wijk een seniorencomplex, De Orangerie, een (Montessori)-basisschool en een klein winkelcentrum.

Openbaar vervoer

Hermes (onder de naam Breng) lijn 6 van Dukenburg naar Neerbosch-Oost rijdt door Malvert. Komende vanaf Lankforst stopt deze bij de haltes De Orangerie en Malvert 13e straat en rijdt via halte Van Boetbergweg op de brug verder naar Hatert. Lijn 6 biedt de inwoners van Dukenburg een snelle verbinding met winkelcentrum Dukenburg en station Nijmegen Dukenburg en een verbinding naar winkelcentrum Hatert, het Radboud Ziekenhuis, de Radboud Universiteit Nijmegen, het stadscentrum en het Centraal station. Verder kunnen de inwoners op de Van Apelterenweg instappen op Breng lijn 331 van Weezenhof naar station Arnhem en geeft een snelle verbinding met het Centraal station via de Graafseweg. Op de Van Boetbergweg kan gebruik worden gemaakt van Breng lijnen 9 en 4 voor een snelle verbinding met het Radboud Ziekenhuis, de HAN en het Centraal station.

Bijzonderheden   

Malvert en Aldenhof zijn de eerste wijken van de nieuwe wijk Dukenburg waar in 1966 huizen opgeleverd werden. Malvert deelt met Lankforst het wijkpark Wollewei. De naam Wollewei is gekozen door de bewoners en geïnspireerd op Godfried Bomans' boek Erik of het klein insectenboek. Het was vroeger een veengebied waar turf werd gestoken, onderdeel van de Hatertse Broek. Aan de Wollewei ligt De Turf, een dependance van wijkgebouw Dukenburg.


                                         Design details: Paul Marsman© logo banner NG smal in hoogte