Binnenkort op
logo banner NG smal in hoogte:  
 - Mogelijkheid aan deze website te doneren
 - Veel moois in Ubbergen en Beek 
 - Het ontstaan van de Broerdijk   
 - Kerken in Lindenholt

Graafseweg

logo NG dubbel rood 2 non boldOp deze pagina staan de objecten in/aan de Graafseweg in Bottendaal, Nijmegen Midden: 

Klik op het item wat u wilt zien voor directe toegang of scroll door alle artikelen van deze straat. Via het balletje met pijl rechts onderaan komt u hier weer terug (browsers in Windows).   

Klik hier om terug te gaan naar de pagina Nijmegen Midden.   


   

 

 

 

 

 

 

 

    
   
logo NG dubbel rood 2 non bold

   
Fraai hoekpand   

Een fraai hoekpand als onderdeel van een aaneengesloten straatwand aan de Graafseweg op de hoek met de Stijn Buysstraat.

DSC 2505 3 edited vaamDe straatwand bestaat uit woonhuizen van twee verdiepingen met souterrain, gedekt met platte daken, die aan de straatzijde hoge dakschilden hebben waarin dakkapellen zijn opgenomen. Dit hoekpand is op kleine onderdelen aangepast, maar zonder de historische waarde aan te tasten.

Het gebruikte materiaal is baksteen, verlevendigd met lichtgeschilderde stucbanden en met blokken in de strekbogen boven de deuren en vensters. Alle gevels bestaan uit drie assen. Bovendien is één van de assen als risaliet uitgevoerd, met op de etage een balkon ter breedte van de risaliet en met boven de gootlijst de dakkapel, bij dit pand in de vorm van een toerentje.

Bouwjaar: 1891-1900.

Slechts weinig aangetaste, nog duidelijk geheel vormende straatwand die het karakter van de op het Keizer Karelplein aansluitende uitvalswegen goed bewaard heeft.

Dit hoekpand is een gemeentelijk aangewezen monument.

   
datum foto: 19-04-2017 

bron foto: eigen materiaal©